Kordon3.0 (fényképes helyzetjelentés)

2008.02.11. 14:29 baum

Újra itt van velünk, újra lehet vele tematizálni a közvéleményt, újra lehet provokálni. Nem vagyok az összesküvéselméletekkel általában megbarátkozva, de elgondolkodtató, hogy vajon ennek a kordonnak a felállítása milyen célokat szolgálhat?

Jó ez-e a rendőrségnek? Valószínűleg nem jó, mert akik adrenalinszintje felugrik a kordon láttán, valószínű nagyobb elánnal igyekszik a Kossuth-térre, ezzel több munkát adva az erőszakszervezetnek.

Jó ez-e a képviselőknek? Az ő érdekükben történik mindez - a hivatalos szöveg szerint, pedig, hacsak nem a főkapun akarnának távozni, akkor nincs az az ostoba rendőrség, amelyik ezt logisztikailag ne tudná megoldani, ha akarná - tehát a képviselőknek ez közömbös. Az nem érv, hogy legutóbb leköpködtek egy-két kocsit a tűntetők - impotens rendőrség, semmi más!

Jó ez-e az országnak? Nem jó, mert hacsak 200 hőzöngőt sikerül beizzítani akik elkezdik rázni a rácsot, akkor már a közbeszéd nem arról fog szólni, hogy egy olyan törvényt ver át a parlamenten a kormány, amihez nem kapott semmilyen legitimitást, hanem arról, hogy a csőcseléktől meg kell védeni a Köztársaságot és a bulgárúr féle és aczélúr féle kriptozombik elmélkedhetnek, mely démoni személy állhat az egész mögött, kinek O-val kezdődik a neve és rbán-nal végződik.

Jó ez a kormánynak? Nekik jó! Nem csak, hogy elterelhetik megint a lényegről a szót, de a nyugdíjas törzsbázist és a hónaljspray-ként műbőrtáskát viselő középkorú hobbimarxista csalódottakat visszaránthatják, egységbe tömöríthetik a közelgő Népszavazás alkalmából.

Az is megérne egy gondolatmenetet, hogy vajon a magyarok nyilai öntevékeny kulturális hagyományörző csoport milyen érdekeket szolgál, és honnan kapják a motívációt (de speciel róluk el tudom még azt is képzelni, hogy a kormány cselekedetei váltják ki belőlük, mindenesetre érdekes).

És most egy fényképes beszámoló a ma délelőtti helyzetről a Kossuth-térről:

A bejegyzés trackback címe:

https://gesundheit.blog.hu/api/trackback/id/tr15334918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.02.11. 15:42:47

biztos a láthatatlan kórokozóktól véd a kordon.
elvégre egészségügyről van szó odabent...
süti beállítások módosítása