Amit McCain most kapni fog a jobber újságíróktól

2014.12.03. 12:17 baum

John McCain szenátor azt mondta Orbán Viktorról, hogy neofasiszta diktátor. Ez azért is gáz, mert a republikánus többségű kongresszus külügyi felelőse nem lesz más, mint maga John McCain. Így nagyjából előre látható, hogy az USA és a magyar kormány közötti viszony mennyire fog még inkább elmérgesedni.

Ami az eset kapcsán szembetűnő, hogy a jobber újságírók, egészen a gondolkodó mérsékeltekig mennyire felháborodtak a neofasiszta diktátor jelzőtől. Pedig akkor kellett volna kiakadni, amikor a kormány lenyúlta a dohánykereskedelmet, vagy akkor, amikor a magánnyugdíjakat. Nem kellett volna asszisztálni az Alkotmánybíróság szétcseszéséhez, meg úgy általában minden állami felügyelő szerv lebontásához. Nem kellett volna megvédeni a társadalmi konszenzus nélkül megírt alaptörvényt, és úgy általában csöndben végignézni, ahogy a Fidesz lebontja a jogállami kereteket. Hol vannak a közmédia lenyúlásáról szóló publik? Biztos jó ötlet volt a NAV-os korrupciós ügy elbagatellizálása? Hányszor állt ki a jobber média, amikor a kormány törvényesítette a lopást? Mi van Mészáros Lőrinccel vagy a Közgéppel?

Összegezve nem megsértődni kellene most, hanem minden helyzetben kiállni a demokráciáért. Ha a mérsékelt jobboldali média erejével sikerült volna ezeket a lépéseket megakadályozni, akkor vezető amerikai politikusok nem tudnának ilyen érvekkel operálni a mocskos kis geopolitikai játszmáikhoz. Ez van.

A bejegyzés trackback címe:

https://gesundheit.blog.hu/api/trackback/id/tr566953929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása