Le a kalappal!

2008.03.27. 14:17 baum

Nehéz lenne azt állítani magamról, hogy az FTC-nek valami különleges rajongója lennék. Sőt, inkább nagyfokú ellenérzéseim vannak. Viszont az a gesztus, hogy a betegségéből lábadozó Grosics Gyulát 80 évesen jelképesen leszerződtették, és a Sheffield United elleni edzőmérkőzésen ha csak egy percre is, de kapuba állították, az olyan ritka nemes gesztus volt, amit a magyar futballban nem nagyon lehet tapasztalni. Átérzem mit jelenthetett Grosicsnak ez, és biztos vagyok benne, hogy a gyógyulásához is erősen hozzájárulhat, úgyhogy 100% respect!

Ha a Ferencvárosnál ez egy megtisztulási folyamat igazi kezdete, akkor hajrá, hajrá!

Főleg annak fényében fontos, hogy ily módon tartsák meg a régi nagy játékosok dícsőségét, mivel ennek nálunk nincs nagy hagyománya. Mostanában kezdik érezni a klubok, hogy a héroszaikat meg kellene tisztelni, de általában megelégszenek azzal, hogy elnevezik róluk a stadionokat. Ami ötletnek talán nem rossz, de mégiscsak véleményes, mikor egy nagy halom rozsdás vasra, szétrohadt székekre, meg elfakult, lekopott hullámpalára nagyünnepélyesen ráírják valakinek a nevét, akit ezzel amúgy meg akarnak tisztelni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gesundheit.blog.hu/api/trackback/id/tr28399060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása